Συνέντευξη στην Αναστασία Πολιτάκη

O Σωτήρης Τράγκας (φωνή, τενόρο/σοπράνο σαξόφωνο, κλαρινέτο, φλάουτο, φυσαρμόνικες, πιάνο, σύνθεση, στίχοι) και η Πόπη Νταλαχάνη (φωνή, κλασική/ ακουστική/ ηλεκτρική/ 12-χορδη κιθάρα, πιάνο, laptop, loopers, σύνθεση), σχημάτισαν τους DILEMMA τον Αύγουστο του 2002 στην Αθήνα. Οι μουσικές τους αναφορές, ένα αμάλγαμα από την κλασική, τη jazz, την πειραματική και την εναλλακτική / ανεξάρτητη ροκ σκηνή, μεταμορφώνουν καθημερινές ιστορίες σε καθολικές εμπειρίες. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν εμφανιστεί ζωντανά στις περισσότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας, σε πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε φεστιβάλ του εξωτερικού, ενώ έχουν γράψει μουσική για εικαστικά και θεατρικά δρώμενα.

Κάθε τους live, όπως μπορείτε να δείτε και από τα video που ακολουθούν είναι μοναδικό.. Οι θεατές δεν σταματούν να τραγουδούν και αυτοί με τη σειρά τους δίνουν όλο τους το είναι σε αυτό που κάνουν και που αδιαμφισβήτητα ξέρουν να το κάνουν καλά.

1.Πότε δημιουργήθηκε το συγκρότημα ;

Τον Αύγουστο του 2002.

2. Σε ποια φάση σας πετυχαίνουμε;

Είμαστε στη φάση της ηχογράφησης του 3ου album μας.

3. Πείτε μας ένα σημαντικό γεγονός ή μια σημαντική απόφαση στην πορεία του συγκροτήματος;

Σημαντικό γεγονός και απόφαση ταυτόχρονα, θεωρούμε την απομάκρυνση από κοντά μας, ανθρώπων που εμπόδισαν κάποιες δεδομένες στιγμές την πραγματοποίηση των στόχων μας.

 

4. Πως αισθάνεστε σε κάθε live, και ποιά είναι η ανταπόκριση του κόσμου

Κάθε live διαφέρει, έχουμε νιώσει και μεγάλες χαρές και αμήχανες στιγμές και ανάμεικτα συναισθήματα… Η αλήθεια είναι ότι όταν όλα έχουν δουλέψει όπως πρέπει από οργανωτικής πλευράς, αισθανόμαστε πολύ όμορφα και γενικά η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική.

 

5. Ποιοι είναι οι επόμενοι σας στόχοι

Η ολοκλήρωση της ηχογράφησης του album μας, οι live εμφανίσεις και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γνωστοποίηση του μουσικού μας έργου.